Kennel Daloms Tenderly

Finsk Lapphund och Thai Bangkaew Dog

Fodervärd

Vi kommer att sätta ut en hanvalp med bibehållen avelsrätt, dvs att vi som kennel kan få lov att använda hunden i våran avel, max 3 parningar. du betalar halva priset för valpen och den är din när parningarna är gjorda eller innan en vis ålder. Halv fodervärd kallas detta.


För halvfodervärd för tik gäller halv köpesumma och att vi har rätt att ta 1 kull valpar på tiken, dvs ni lämnar henne ifrån er till oss 2 veckor innan valpning och 8 veckor efter, sen är hon eran hund.

Halv fodervärd är salg av hund med bibehållen avelsrätt. finns mera på SKK.se att läsa om detta.


Kostnader som är av intresse för kenneln står vi för, dom dagliga kostnader står ni för.Detta kommer vi göra löpande under dom nästa år.


Är du/ni intresserade kontakta oss himla gärna, vi kan då berätta vilka tanker vi har, vilka krav vi ställer till dig. Vi är inte omöjliga, detta handlar mest om att det vi avlar fram vill vi, i den mån det går, ha lov att använda för att komma i närheten av det vi avlar för, nämligen att göra den där goda lapphunden som båda ska vara familjhund, men oxå vara villig att jobba när ni vill det, samtidigt som det är viktigt att bevara mångfalden, att använda så många individer som möjligt i aveln.

Mera info finns på Skk's hemsida om kontrakt med mera.